Thursday, May 6, 2010

kerana dia, aku gagahi jugaklah

kalau x kerana dia, mmg x lalu dah aku nak ngadap benda ni sejak2 x berapa nak best keadaan kesihatan ni. kalut la dok tanya aku, ari ni tgk blog x, ari ni update blog x, yg x tahan tu, siap bagi suggestion lg nak update cerita apa. ish3x, gila punya fanatik ngan blog aku, kalaulah semuaaaa orang di dunia blog ni fanatik mcm dia gak, dah tentu2 aku blh beli umah lg sebijik guna duit nuffnang.

aku x paham betoi, yg dia susah hati sgt kalau aku x update blog, mcmlah dok jauh sgt ngan aku, padahal makan sama, tgk tv sama, p balik keja sama, tdoq sama, mandi sama, hehehe...tp nak jugak suruh aku udpate blog, herannnnnn.

x pa lah, dah dia beria sgt nak suruh aku update, aku updatelah, walaupun kepala aku kat lain, badan kat lain. yg aku tau la ni, aku mengantok gila babi, terima kasih kat mata aku yg asal org lain lena, dia plak gagah celik, x alang2 punya celik, semalam dia celik sampai pagi ni, bangun teruih mandi, bodo lah.

aku x tau apa masalah aku sebenaqnya, tp bila aku google sat tadi, aku rasa ni tanda2 insomnia, sbb lbh kurang ja apa yg dia tulis kat situ dgn apa yg aku rasa, mlm x cukup tdoq, bila siang aku ngantok dan mudah tersinggung, sbb2 insomnia ni, tekanan kat tempat kerja dan jugak mengalami sesuatu penyakit.

aku x kisah kalau x lalu makan ya ka ct, tp aku kisah sgt kalau x blh tdoq, sbb tdoq ni dah sebati ngan aku, duluuuuu letak ja kepala, x dan nk tutup mata aku dah lena, la ni, punyalah susah, tu pun sat2 terbgn, sat2 terbangun, aku tgk yg 2 org lg elokkkk ja masing2 berlawan peluk bantai peluk masing2. aku plak, sampai naik lebamlah cadar tu, pusing sana pusing sini, x jugak lena2.

ari ni paling teruk, sbb rasa loya, nak muntah sbb x cukup tdoq, bawah mata ni toksah cerita lah, nasiblah panda x dak kat malaysia, kalau x, aku dah termasuk sekali jadi ahli keluarga depa. stress pun ada gak kot aku rasa, sbb ada manusia yg terlebih cerdik dr org lain, blh x caya jugak sampai dah masuk bln ke 5 aku sakit ni, yg aku betoi2 sakit.

tahlah, allah ja yg mengetahui, sakit yg aku tanggung ni, tp aku dah x amik port dah ngan org tu, lantaklah, apa nak jadi, jadilah, yg aku tau, aku mmg betoi2 x sihat, sbb kalau aku sihat, sorry la lunch hour aku nak duduk terperap kat ofis ni, dah lama aku heret kaki dlm sogo. tahlah setengah org ni mmg cilakak, maybe sbb x penah sakit dan x penah melawat org sakit dan x penah jaga org sakit.

x pa, what goes around comes around!!!


p/s abang, i dah update, jgn lupa masak laksa sarawak weekend ni!

30 comments:

Wanniey said...

ooo update ada makna... nak makan laksa sarawak rupernyer... jgn lupa anta kat org sekali... :P kak miza jgn lupa vote poll kat blog org eh... adios!!!!

mama apih said...

baguihla abg shaifull dok motivate kak CT...at least release la skit kalau dok lepas geram kat blog...
sabaq la kak CT no...hanya org yg alami saja tau perasaan sakit tu...dulu dik ayu mula2 sakit pernah tak tidoq 3 hari 3 mlm...
at least kak CT bleh gak lps stress kok jalan...dik ayu ni dok sajala tang ni...lagi org tak pesah, tak angkat dok la mengadap dinding ni hehe...cheer up n take care!

mrs shaifull said...

wani - ish ish ish budak ni, kita nak update blog sendiri pun malas, nnt akak buat ok

mrs shaifull said...

dik ayu - kita sama2 cheer up ok, janji! dik ayu pun ada najib, kak t tau, najib pun jaga dik ayu elok kan? sama2 kita doa ok. teringat zaman sekolah dulu kan..

honeylanz said...

wah..best jugak..update blog dpt mkn laksa gitu.... jumpa doc ambil pil tido...has pernah gak ambik pil tido sbb mmg x bleh tido... 2 kali ambik aja dah ok..

yasmine said...

siti...aku doakan hang cepat2 baik...aku penah gak merasa sakit..ingat dak sepanjang tingkatan satu aku tak boleh jalan...org tak paham tgk ja aku..sedih masa tu tau...

mrs shaifull said...

has - hehehe..pil tdo x de effect utk long term ke dear?

mrs shaifull said...

min - ha aku ingat, masa kelas 1Z, ingat x kelas kita asyik dpt kelas terkotoq, terbising, padahal aku rasa x lah kotoq mana pun, piang betoilah masa kat sekolah tu, boring aku

Nurhayati said...

aduhai siannya awak ct.. kalau tak leh tido.. mmg buat badan kita lemah..dan ape keje nak wat pun susah.
ct sakit ape yer..share la ngan yati..

maslinamansor said...

akak dah jumpa doc ker...?
Harap cepat2 baik...

AiNeRzA said...

yo akak...lama x nmpk..hihihi...x sihat erk...akak..pi http://doaharian.blogspot.com . Ader doa untuk harian kak...seronok dok kutip doa pulak...hihihihi

zailamohamad said...

baguihnya husband akak..caring sungguh
husband zaila tak baca pon blog bini dia;( huhuhuhuhuhu

AkuPunyaCerita said...

lega skit bila hg dah hapdet ct, kl tidak dok tny sendiri ja. besa la tu, org tak penah sakit mana paham ni semua...keturunan firaun kot dia...hehehe. huiishh...dpt laksa sarawak lg, sedap tuuu...terliuq pulak haku sluurrpp

nanadanny said...

bagusss...mcm ni la isteri mithali, dengar ckp suami...haha
kena update weh, aku pn rasa nk muntah tiap2 ari tgk facebook tu..at least idup aku gembira lepas baca entry2 hg nie...gud job!! hehe

mrs shaifull said...

yati - nnt saya email!

mrs shaifull said...

mas - dah, on treatment!

mrs shaifull said...

ainerza - thanks, nnt akak pegi jenguk ok

mrs shaifull said...

zaila - setiap manusia punya kelebihan & kekurangan, so bersyukur apa yg ada ye dik :)

mrs shaifull said...

along - tahlah along, dulu aku nangeh & down sgt, tp bila aku bgn balik, aku jadi x peduli kan org tu, lantak ko lah

mrs shaifull said...

julia - apa ni, hang ingat af ke raja lawak blog aku ni, panggg mau?

atty's said...

nak laksa sarawak gak .hehehehe ..

nanadanny said...

hahaha next week, next entry plizzz...:) lariiiiiiiiiiii

yong said...

baguih gak camtu...tulis skit leh mkn sedap....yg best sekali tak payah masak

kmiera said...

yaaay, ct is back!! ✿◕ ‿ ◕✿

yanz said...

xpe ct, bila hang x update, semua kwn2 risau, itu tandanya kitorg care psl hang..jgn risau, kalau org lain x suka, kami semua ni suka, kami ni sayang kt hang, okay.. semoga cepat sehat, jgn susah2 hati...kalau kita susah hati, lagi rasa badan x sehat, okeyy...

mrs shaifull said...

atty - heheh ari ni baru tgk, baru perasan ada komen lg, jom la dtg umah kty :)

mrs shaifull said...

nanadanny - eleh, paku dulang paku serpih, malaih aku nak sambung bg habih...bluekkkk

mrs shaifull said...

yong - tu la, baik aku berkecimpung dlm dunia penulisan dr aku bergelumang ngan periuk belanga :)

mrs shaifull said...

kmira - mcmlah ct pun dah pindah geneva sekali kan..:) hehehe

mrs shaifull said...

yarn - mmg pun, tp la ni aku dah makin pulih, dah ok yarn, tq :)