Thursday, May 13, 2010

hujan di petang khamis..

hujan lebat gila kat luaq, kalau berjalan guna payung, confirm, kepala aku ja kering, yg lain semua kuyup.

kak j : naper awak sedih?

aku : ujan la kak, lebatnya, lambatlah sampai umah

kak j : camtulah hidup kat kl ni, cari makan kat sini

aku : nnt cam akaklah kan, sampai pencen mcm ni je (bunyi mcm org dah nak pencen setahun 2 lg)

kak j : dah baper thn awak keja?

aku : errr 10 (sipu2)

kak j : hhhmmmppphhh

aku : lari masuk bilik sambil senyum :) gila lama lg aku nak keja, pitam pitam pitam

20 comments:

Wanniey said...

klu kak miza rasa kak miza lama lg kena keje... org lagi la lama... ahaks... Ni pon rasa nk cari suami yg loaded... nnti leh berenti... bukak butik... haha..

maslinamansor said...

mengingatkan mas lagi banyak tahun nak pencen...

honeylanz said...

best nye uols... ada pencen :(

kmiera said...

mana suharti haa, awat xleh masuk blog dia, huhuhu.. oppssss!!

mrs shaifull said...

wani - eloklah tu, x la ramai sgt gomen nak kena bayar bonus :) heheheh...

mrs shaifull said...

mas - ceh, baru keja 3 4 thn, dah bunyi cam nak pencen, keja2

mrs shaifull said...

has - tu pun kalau panjang umur, sempat sampai pencen..

mrs shaifull said...

kmira - o tu la sbbnya kmira kalut call ct ari tu, ingatkan pasai pa :)

Bai said...

saya lagi lama kak *pitam*

mrs shaifull said...

bai - gasaklah hang sorang2 kat situ :) heheheh...

@Z said...

tu la..lambatnya nak pencen..tapi sempat ke pencen?? huhu...

kmiera said...

kol tu sbb nak mintak alamat KP JKR.. dlm internet tadak..

mrs shaifull said...

az - huhuhuuuu mintak2 la sempat az

mrs shaifull said...

kmiera - lor, sampai camtu sekali, pastu org call kat hp dia x nak jawab plak, pangggg kmira!

norhaizan said...

nor yg baru setahun dua keja pun dah rasa penat berkerja..mcm nk dok umah saja...
tapi kita nak wat cm na kak..tuntutan hidup..kang tak terbayaq smua bil kalo tak keja..huk3

yong said...

tu la lama lg ni nk keja.... kalu kaya dh lama dh berenti.. nasib aku sain opsyen 56... kalu 58 mampus nk tunggu.. tiu pun aku rasa salah pilih.. patutnya aku pilih 55 dulu... huhuhuh

mamayone said...

ct, jom kita teruskan cita2 kita masa mula2 keje kat kpkt...pencen pilihan, boleh tak? ayah hang dengar, dia yang pitam...kui..kui..kui...cita2 tu masih lg tertanam di sanubari bila tah nak dilaksanakan...

mrs shaifull said...

nor - huhuhuuu tu la pasal, kalau x keja, x leh bil2 plak nnt :(

mrs shaifull said...

ina - :) wargahakhakah samala kita, tu sbb kita blh jadi best friend dulu, sbb sama ja pemikiran, aku pun x sign sampai 58, takut nyanyuk dah masa tu..

mrs shaifull said...

nurul - hehehe..kalau kita opsyen la ni, nnt jd lbh kurang sebaya ngan mak aku plak :)