Monday, May 31, 2010

shrek...happily ever after, besttt! :)

bila baca komen kawan2 kat n3 sblm ni, rasa terguris hati dan perasaan :( (lap ayaq mata ngan hujung lengan baju kurung, klasik gila kan) ada yg kata sblm kawen, ada yg kata tgk gambaq2 lama (lap lg ayaq mata), padahal, sob sob sobbbbbb (tarik panjang2) baru bln 12 ari tu, x lama sgt bg aku, baru 5 bln yg lepas (lap ayaq mata ngan hujung baju lak sbb makin byk)

hehehe..tipu ja, x daklah aku terguris, cuma terasa sedihhh, patutlah fisioterapis tu selalu teguq aku, badan makin naik, dia suruh turunkan, tp yg aku paham, dia suruh mkn byk2 (tampaq diri sendiri laju2), hishhh, dan2 tu aku nak salahkan ubat, sbb mkn ubat byk2 start bln 1 ari tu, berat pun bertambah 1 bijik pil = 1kg btambah berat badan, just imagine, dah berapa puluh biji pil aku telan, tu jadi camni (ok, tu exaggerate)

hmmm x pa lah, aku buatlah apa yg termampu nnt, tp yg pasti mmg kena turunkan, sbb smlm nurul (bf aku dr start keja) singgah bermalam kat umah, dia punya terkejut tgk badan aku mcmkan aku ni dah jadi besaq peti ais, so aku kena berpada2lah, takut nnt ukur baju di badan peti ais, oh tidakkkk!

ari jumaat, ujan, tdoq lena 3 beranak mcm x dak hutang sekupang pun, punyalah sorga, lepas asaq, teruih p layan mamak 3 beranak. esoknya baru bermula perjalanan, tp gambaq still x ambik. sedihhh

lepas jalan di MV tanpa arah tujuan, keluaq dr situ dah pukul 6, p jusco kepong, check tiket shrek ada lg x, lor, ambik syarat ja q kat situ, x dak org pun, eh salah, ada la budak yg juai tiket tu, dia pun org kan? dpt tiket 7.45, masa tu awal lg, dan pekena kenny rogers, dah settle semua, baru masuk panggung, layan shrek.



masuk awal gila, org ke2, dah si mamat kecik tu buat jakun plak, dgn gelapnya, skrin pun x bukak lg, last2 mr shaifull dukung, elok ja dia melekap ngan mr shaifull mcm koala bear sampaila lampu dah bukak, skrin dah on, barulah ok, pastu baru layan shrek happily ever (fiona) after (shrek) :) heheheh

oleh kerana percubaan pertama dah success, so akan ada la movie ke 2 ke 3 dan seterusnya lepas ni, x payah nak berpantang berpuasa lg la dr tgk wayang, dah lama gila x buat xtvt tgk wayang ni tau errr tipu ari tu kami cuti dua2 org p layan alice kat berjaya times square, rifqy tinggal kat umah wan :) maklumlah xdak maid, mak ayah pun jauh di mata dekat di hati, so nak x nak layan dvd kat umah ja lah..

so lepas ni rifqy, kita tgk toy story plak k, tunggu ayah balik dr kelantan...waaaaa abang balik cepat tau, jgn lupa beli hadiahhhhh (nurul ingat x, dny selalu suruh jan beli hadiah without any reason :) )

p/s abangggg, duit belanja tu leh guna utk beli kasut x? :) hehehe...pls pls pls kamu jgn nakal nnt kamu pulang bawa yg kami pesannnn...

10 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah berjaya sudah tgk wayang dgn rifqy .. as permulaan mmg kena layan iter katun ..lelama oklah tue ;-)

Willie a.k.a Reptoz said...

Hehehe...bestnyer,

aku ni bile lagi ler nak tengok wayang ni. Susah betul nak cari time dan bawak budak kecik. Ahaks!

mrs shaifull said...

diana - hehehe lepas ni blh layan yg lain plak, asalkan sesuai ngan dia kan? :)

mrs shaifull said...

willie - hehehe kamek dah success! :)

Nurhayati said...

woweee syoknye dah bawak rifqy tgk wayang.. good boy la dia..tak nangis kan.. yati tak pernah lagi bawak zara.. ingatkan rabu ni plan nak cuba try test. harap2 ok la kan.. neves lebih mummy dia ni..hihihi

honeylanz said...

x sempat lg nk bawak ac tgk shrek ni..

mrs shaifull said...

yati - mmg neves pun yati, takutttt

mrs shaifull said...

has - cepat2, best :) heyy we can hear you, sorry (ayat yg paling best dlm citer tu)

Bai said...

bestkan shrek tuuuuuuu :D. Balik ni nak layan lagikkk

mrs shaifull said...

bai - uishhh tamaknyaaa