Thursday, May 27, 2010

tolonglah pk guna otak, jgn guna kepala lutut

sumpahh aku tension kalau org suka berpk guna kepala lutut x nak guna otak sendiri, tau la hang ada 2 kepala lutut pun, tp cuba2 la guna otak yg dlm kepala tu gak. takut kalau2 x guna, expired kalu, lagiii susah.

aku x kisah sapa2 nak renovate rumah, nak ketuk rumah, nak ubah rumah, nak gali tanah, nak bukak bumbung, tp consider lah neighbours di sekeliling ni, nak2 lg yg betoi2 sebelah umah.

tension o, dahlah aku x berapa sihat, dpt mc, tp mc pun mcm dok kat ofis gaklah, badan mmg x buat keja, tp otak mcm dok dlm blender. siap roboh dinding master bedroom (tp yg part dia la, kalau dia roboh yg betoi2 share ngan aku, tu dia baru). dah sambil sekoq ni dok runtuhkan dinding, yg sekoq lg drill.

straight non stop dr 8.30 PAGI sampailah ke 3 PETANG, azab ok, rasa mcm kat neraka jahanam ja walaupun aku x penah pg lg, mintak2 x jumpa jalan p sana, ishhh. blh imagine x, dgn sakit, cuba nak tdoq, tp x blh, sbb bergegaq ja katil aku rasa, sapa yg penah rasa gempa bumi, ha mesti tau mcm mana (mcmlah aku penah rasa)

oklah, dah buat keja sampai ke petang (kul 5), aku ingatkan dah abis la azab tu, ohhh x lg, balik tuan rumah dia, dia blh continue plak buat keja sendiri potong kayu ke drill tah, sampailah ke 7.30 mlm. mcm nak gila aku rasa. tgk2 smlm dia blh sambung plak dlm kul 8.00 camtu, sampai ke pukul 9 drill kat belakang plak.

hang x sakit hati camtu??? dahlah ari sabtu aku baru nak guling2 senang lenang x payah bangun kul 5.30 pg, kul 8 dah start drill sana sini, ari ahad plak, elokkkk ja cecah kul 5 lbh, dah start drill balik sampai 7.30. eh hello, org lain pun renovate rumah gak, tp jgnlah sampai menyusahkan org sekeliling.

aku dah cukup baikkkk dah consider sampai ke hari sabtu (hari cuti aku) hang buat keja, tp jgnlah sampai mlm, sampai hari ahad pun hang nak redah sekali. x tenang aku. bila bercakap, jgn kata org lain, aku sendiri pun x dengaq suara aku, apatah lg nak tgk tv, mmg x tau langsung apa yg org dlm tv tu dok carut, last2 tgk rancangan yg ada subtitle, x payah bukak volume, just baca ja subtitle.

dahlah buat bising, sekaliiii aku x leh tdoq, turun bawah nak sumbat apa yg patut dlm perut, amboiiii bukan main lg ni, sidai baju penuh kat gate aku, GATE DEPAN ok! aku sendiri x penah sidai baju kat gate, aku usaha beli ampaian besi sbb nak nampak well organised sket baju2 kami anak beranak.

sekaliiiiii, sedap bontot dia ja p sidai baju penuh kat gate aku, apa hangpa rasa? dan2 tu aku rasa mcm dok kat estet, main sidai2 ja baju sana sini, dahla selama ni aku dah habih tolak ansur dah ngan depa, gate sebelah kiri tu dah jadi depa punya, ni mai landa sampai gate aku ni apa cerita plak ni???

susah la kalau mcm ni, aku cakap kat mr shaifull, blh plk yg tu p jawab kat aku, kot2 dia x tau awak ada kat umah kot, eh peduli apa aku, ada kt umah ka, tarak kat umah ka, jgnlah ambik mudah camtu ja, SEBABNYAAAA, aku x penah nak ambik mudah camtu kat umah orang, x penah terlintas langsung nak p sidai baju aku kat gate umah org lain, HATTA di umah klinda sekalipun, even aku tau dia x dak kat umah tu, x dak kat kl, x dak kat malaysia, nunnnn jauh di geneva.

tp aku x ambik mudah camtu, so bila aku x ambik mudah umah org, aku x suka org ambik mudah umah aku nak sidai2 baju kat GATE DEPAN SBB AKU X PENAH BUAT CAMTU!!!! eee tahlah, kalau org lain maybe blh consider kot org lain p sidai baju kat gate depan umah dia, tp BUKAN AKU!!!

p/s sila kira berapa perkataan consider dlm n3 ni

16 comments:

Nurhayati said...

aduhai ct.. lately ni awak asik stress je.. bahaya la dear. kang jatuh sakit memanjang..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adeh geramnya .. kalau haku leh naik hanginnnnnnnnn .. dari nak baik sakit .. makin sakitttt buatnya

mrs shaifull said...

yati - tu la pasal, baru nak rasa ok, org sebelah pulak buat hal, x suka la :)

mrs shaifull said...

diana - yg sakit tu dah tentu la leh mkn ubat, ni yg sakit hati ni, nak telan apa?

AkuPunyaCerita said...

melampau sgt dah tu ct, maybe sbb tak dak sapa pi teguq kot. cuba hgpa yg pi teguq tgk, baru dia celik skit kot, mokalau dah smp sidai baju kt gate umah org, tu tak dak adab dah tu!!

Wanniey said...

alamak kak miza.. org pon nk renovate rumah... tp bukan yg org dok skrg.. rumah lain.. jiran pon org x kenal lg... so cm ner agaknyer cara x mo bagi jiran kita marah ble kita renovate rumah... org pon cm jiran kak miza gak.. nk robohkan dinding master bedroom tu nk bg besar lg bilik... hehe... nk memantau kerje org2 yg renovate tu pon x leh... jauh.. cm ner kah caranyer????

atty's said...

bila nak abisnya org tu renovation..mau penin ..pala.kalo nan stop

Anonymous said...

MEMANG MELAMPAU, AKU PUN DAH RASA, SBB TU AKU RENOVATE UMAH MASA MULA2 DPT KUNCI UMAH MASA X DE SAPA DOK KIRI KANAN DEPAN BLAKANG UMAH AKU....AKU LAGI TERUK CT SEBELAH UMAH AKU ADA KAKAK TU WAT UMAH URUT HARAM SIAP CACAK KONDOM ATAS TIANG PAGAR UMAH AKU...BODOH...BAHABI....MEMANG KUANG AJAQ APA PUNYA AYAT PUN X TAU AKU NAK BAGI, SBB DIA INGAT AKU P REPORT KAT PENGUATKUASA, LAU AKU REPORT PUN X SALAH KAN...LAGI SEKALI BODOH..HANG CKP JE KAT DIA, NI CIK KAK TLG JGN SIDAI KAIN KAT PAGAR UMAH SAYA YE, WALAUPUN SAYA TAKDE..SBB SYA X PERNAH WAT CAMTU KAT UMAH AKAK, LAU UMAH BESAQ BLEH BELI X KAN PNYIDAI KAIN YG X SAMPAI 100 HINGGIT X LEH BELI..SAIFULL PUN BAIK SGT, CAM ASRI, MEH SINI AKU AJAQ LAGI...LAU DAH CKP PUN DIA DOK WAT LAGI, WAT CAM JIRAN AKU DIA TUNGGU JE ORG SBELAH JEMUR BAJU, PASTU DAN2 TU DIA AMIK BTG KAYU KUIS BAGI JATUH DEPAN2 DIA, TAU MALU X BUAT DAH..ALA KALAU NAK TAKUT KITA SUSAH X DA JIRAN NAK TOLONG BUKAN KAT DIA JE, BYK LAGI JIRAN LAIN..LAU DAH MENYAKIT KAN HATI MMGLAH X PATUT....ct....aku sgt faham keadaan hang....Jom ajak Yati p PD sbb orang sebelah renovate umah. Insyaallah Jumaat ni aku smpai KL, nanti aku roger K.

mrs shaifull said...

along - tu la pasal, aku mmg x terkata apa2 bila tgk selamba ja dia sidai baju kat gate aku, mcm bukan umah org ja..

mrs shaifull said...

wani - senang je, jgn push2 org tu, bgtau dia, kalau nak buat keja tu semua, dr 8-5 dah cukup, jgn nak lbh2, sbb after 5 tu, kebanyakan org dah mula balik umah, nak rehat, dahlah jam, balik umah ketung ketang, tension wooo :)

mrs shaifull said...

atty - mmg pening kty, rasa nak muntah sbb bunyi kuat sgt, bukannya apa, sbb neighbour yg lain renovate gak, tp x la sampai ke petang bawak ke malam :)

mrs shaifull said...

nurul - :) wargahkahakhakah ayat yg tgh2 tu mmg x leh tahan, shaifull baik sgt ngan org, MEMANGGGGG PUNNNN, tu sbb dia x kisah, aku pun ok gak ngan org, tp aku x suka bg kepala aku org pijak, pastu bila dah sakit hati sgt nnt baru nak bersuara pastu x cakap teruih, aku x mau camtu, baik ala kadar dahlah, jgn sampai org blh buat suka hati, letih o membanting tulang nak bayaq umah bulan2.

gila pacak kondom :) hehehe...

ish lawak kan, org sebelah renovate umah, dan2 tu p sewa keta p pd, gila betoi, dahlah gaji x masuk2, nasib baik semua belanja ditanggung beres oleh yati :) hehehehe..nnt call aku tau, jgn main terjah ja, satgi hang jumpa umah aku ja, aku x dak kat umah

mrs shaifull said...

tu dia panjangnya komen, dah blh buat n3 baru, panggg diri sendiri laju2

maslinamansor said...

berbinau biji mata baca entry... panjang gila, siap leh buat karangan...

Hadoi! payah bila kena tatap perangai orang macam nie. Datang dari ulu ker? Kena tahu pravisi orang macam mana. Kalau naka robaoh bagai, haruslah hang cari tanah sendiri dan buat rumah sendiri. tak ganggu orang...

Er... kmiza. Habuk2 tak sampai ker kat rumah?

mrs shaifull said...

mas - habuk x pa, abg shaifull yg basuh kat belakang tu, dia yg kemas habuk simen semua, kalau aku yg kena cuci gak semua tu, dah lama dahhhh :)

mrs shaifull said...

mas & dikna, hadiah akan menyusul tau, jgn ingat akak lupa :)