Thursday, July 8, 2010

aku mc today till next wednesday!

gila berabuk kan blog ni, bila jenguk blog org lain, terperasan link ke blog sendiri, tu diaaaa, WTML updated 3 years ago (melampaunya). tu lah dia, org lain nak ada laki, aku nak ada laki, org lain ada anak, aku nak ada anak, org lain ada blog, aku kalut buat tiga, bukan satu ok, tp 2 lg dah ke laut, tinggailah yg ni dok nyawa2 ikan.

tp buat masa ni, bukan takat blog ja dok bernyawa ikan, aku pun dok bernyawa mcm telur di hujung tanduk, sbbnya takutttt. td dah jumpa spine surgeon. dan dah decide (sendiri pilih), nak opt for injection. injection ni hanya pakar yg blh bg, dan injection ni direct ke tulang belakang.

hhmmmpphhh allah yg maha mengetahui, mcm2 yg ada dlm kepala aku, sblm, sewaktu dan selepas injection. tp aku tau, setiap benda yg berlaku dan akan berlaku adalah kehendakNya. aku sebagai hamba kena berdoa dan tawakal, dan yg selebihnya redha.

aku masuk ofis pun hari ni sbb nak clearkan meja, nak bgtau status aku, satgi org tuduh aku lari dr ofis, bg surat amaran 1 2 3 plak, aku x nak la mcm tu kan. so, aku ikut mr shaifull td, mai ofis, clearkan apa yg patut, dah bgtau org2 yg sepatutnya, dan ada yg sgt2 annoying.

bg depa, apa yg aku nak lalui ni, mcm cucuk BCG budak2 baru keluaq dr perut ibu, ok, tu utk org2 yg depan lain belakang lainlah. utk kawan2 yg aku sayang, terutamanya kawan blog ni, yg selalu 'melawat' aku kat blog ni, selalu doakan kesihatan aku dan family, sekali lg, aku nak mintak jasa baik kawan2, x kiralah kawan bloggers ka, kawan ex-itm ka, kawan/adik2 kat ofis ni, x kisahlah sapa2 pun, tolong doakan keselamatan aku.

sbb panjang lg perjalanan hidup rifqy, so tolong doakan aku, agar aku dpt meneruskan t/jawab aku sebagai mommy kepada rifqy, dan isteri solehah kepada mr shaifull. :) aminn

so, sampai jumpa lg, pada sapa2 yg dah add aku kat fb, ataupun aku dah add dia kat fb, ataupun aku still x add2 lg dia kat fb sbb guna nama yg bukan2, bukan nama yg aku kenai, sorry, aku merehatkan diri sat dr fb tu, sbb fuhhhhh ofis aku mengamalkan dasar pandang sepi kat fb huhuhuuuu tunggu sampai aku buat comeback nnt, masa tu nnt, selang 2 saat aku update status aku kat fb, selang 5 saat aku komen kat wall hangpa semua ok.

till then, take care u ols :) maafkan kesalahan aku dr hujung rambut sampai hujung kaki, halalkan segala yg termakan dan terminum, dan i'm gonna miss u ols! :)



dr aku yg tulus ikhlas..

14 comments:

Wanniey said...

huhu rindu kat kak miza.. lama da x bergosip2...

Bai said...

eh kak kenapa? takpelah kak...memang orang lain tatau apa yang kita lalui. yang dieorang tahu jadi mulut ngrupa longkang. biarkan!

maslinamansor said...

take care kmiza...

yasmine said...

SITI..semoga cepat sembuh..nanti bleh jumpa kawan2 lama kita...

atty's said...

apapun..yg terjadi kt miza..kty harap miza tabah menghadapinya..jaga diri ye..

Cik Ruby said...

kak, ruby doakan semoga segalanya berjalan lancar :) amin ya rabbal alamin :) Take care :)

erlyda said...

take care kak smoga smuanya berjalan lancar saya sentiasa doakan yg terbaik untuk akak..amin =)

~adda~ said...

tetibe touching lak baca entry ne..sob...sob..sob..

its ok kak miza..arda tlg tgk mesin faks..huahuhuahua...

semoga kak miza cpt sembuh n jgn pk2 sgt mulot org...ok akk..take care..

@Z said...

take care ye.. harap cepat sembuh.. insyaallah semuanya selamat....

mama apih said...

salam kak ct, harap2 semuanya berlancar lancar...doa yg terbaik, take care sis...

honeylanz said...

lama nye mc...take gud rest

AkuPunyaCerita said...

ct, cuti lagi ka? hg cemana dah? senyap sepi ja. sunyi la hg tak muncul2. apapun...cepat sihat naa, tak blh mcm org len pun, diri sendiri rasa sihat cukuplah.

yong said...

aku doakan hang cepat sembuh no... kalu ada apa2 jgn lupa bgtau aku...walaupun aku jauh tapi hang sentiasa di hati...

yong said...

aku doakan hang cepat sembuh no... kalu ada apa2 jgn lupa bgtau aku...walaupun aku jauh tapi hang sentiasa di hati...