Monday, July 26, 2010

rindunya ngan blog ni :)

tu namanya ayat gila kuasa. nak x nak, letih x letih, penat x penat, aku gagah gak update, walaupun hanya sebaris ayat (rasanya dah nak masuk 3 baris dah ni) sbb rasa terharu sgt td, bila mrs bubu sms tanya condition aku. ya lah, kalau x update blog sendiri pun, ada ja aku menempek tinggai jejak kat blog kawan2 kan.

tp kali ni mmg aku tinggaikan terus blog ni, dgn pakej 3 hari 2 mlm yg aku dpt, sambung plak ngan mc, mmg lah aku x jenguk langsung blog kawan2, blog aku pun aku x jenguk.

aku x berani nak kata aku dah sembuh sepenuhnya, sbb hanya aku yg tau apa yg aku rasa, org lain hanya mampu tanya, tgk dan puas hati ngan jawapan aku. tp aku yg tanggung, aku yg heret benda ni, aku tau mcm mana keadaan aku sebenaq2nya.

dgn keadaan aku la ni, aku dlm plan nak ambik cuti tanpa gaji, aku nak rehat, rehat betoi2, tp aku tgh nak tanya2 lg, blh atau x aku ambik cuti tanpa gaji, takut x approve, tp tgk dr pekeliling td, mmg aku layak. tahlah, maybe dlm bln 9/10, tp still berkira2 lg lah, x confirm lg.

kalau dah x berapa sihat, mmg aku x pikiaq langsung pasai yg lain2, yg aku tau, aku nak rehat kat umahhhhh sahajaaaaaa. aku rasa lega sket kalau dpt baring2 bila aku rasa sakit. mcm kat ofis la ni, bila aku rasa sakit, aku just blh kerutkan dahi ja, yg aku rasa x byk membantu, membantu nak mintak lempang org adalah kot, dah asyik dok kerut dahi ja, org pun benci.

tp serius cakap, waktu kita sihat, kita tercari2 yg mana satu kawan, yg mana yg x berapa nak kawan ngan kita, tp bila kita sakit, waktu tu lahhh baru aku kenai dan nampak mana satu kawan aku, sorry, ayat ni bukan utk kawan2 bloggers/kawan2 baik/kawan O10B, ayat ni untuk mmmm terlalu peribadi utk aku kongsikan kat sini.

hhmmmpphhh tp kalau dah waktu aku sihat pun x penah nak ambik tau, apatah lg waktu aku sakit, x pa, aku terima semua yg ditakdirkan utk aku, aku terima apa saja, sbb allah hanya menguji umatnya setakat kemampuan umat tu sendiri, so semua ujian yg aku dpt la ni, adalah yg terbaik utk aku.

p/s semoga setiap ujian dan dugaan ni mematangkan aku dan mengajar aku utk menjadi insan yg penyabar...


utk dikna & mas, akak x lupa hadiah hangpa, tp bg sket masa ok..

11 comments:

bukhairiah said...

tetibe hati tringat kt awak...sbb lame xdgr berita...mujur sy ada no.hp awak..

yasmine said...

siti..bg hp no..aku ada skit nak tanya hal ni...aku sakit belakang sesgt lately...ntah napa..

LaraDyana said...

salam..smg kak miza cpt smbh..dyana doakan yg terbaik buat akak dan famly..AMIN

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dlm busy2 aku .. aku tgu2 gak ur updates .. takper ler slow2 ok ..jaga diri bebaik

Willie a.k.a Reptoz said...

Semoga sembuh segera.

juedaniel said...

kalau itu keputusan yg paling baik untuk kesihatan/condition hang, elok la amik cuti tu. apa yg penting, fikirkan diri sendiri sebelum fikirkan hal kerja/org lain

p/s: alamak! aku lupa nak tanya kawan aku tu. esok aku tanya yer, td bizi

maslinamansor said...

ambil jer cuti tanpa gaji tue kmiza. Biar betul2 sembuh baru datang kerja balik.

Harap2 nanti cepat sembuh...

AkuPunyaCerita said...

lega skit bila tgk hg hapdet, tu maknanya hg dah sihat skit, walau tak sepenuhnya. tak pa ct, aku sokong hg amik cuti tanpa gaji tu, bkn tuk org len pun, tuk kebaikan hg jugak. kepala otak pun tenang skit dok umah kan..apapun kami semua sayannggg hang!!

mama apih said...

kawan masa susah mmg susah nak cari...anyway, take care kak ct...kalau perlu cuti saja, bg sihat dulu...

Zura Hasan said...

welkambek kak...

uishh..lama beno tak nmpk muka ni..
takpa la, kak...rehat dl sampai btl2 elok...kalo wajib cuti, cuti.....
eh..kak, apply skali cuti dgn akk bos ai bg dak?hehehe

inabu said...

haaaa baru muncul...ala k.ct, blog bukan menda wajib dalam hidup, kesihatan tu yg wajib, kena ingat eqy.....dikna kat umah k.lin dah ni....heheh, nti balik sana dikna pi tgk k.ct nooo, kot2 bleh bukak posa sama2...pasai hadiah tu x payah dok risau sangat okes...