Friday, December 3, 2010

moisture max lip gloss - silky girl

dah lama x cerita benda2 karut camnikan?

ni aku nak cont balik :) bored??? get lost n find another blog that can satisfy u. aku??? ada aku kesahhh, emo petang jumaat.

ingat x dulu, aku penah cakap, bkn cakap la actually, type dlm blog ni, dah mcm2 lip gloss aku cuba, agak2 berharga pun aku try, yg paling murah pun aku try, tp satu pun x suit ngn bibir ala angelina jolie aku.

pilih kaler yg agak2 pinkish, sekali pakai dah rupa pengkid plak diri sendiri aku suluh kat cermin. pilih yg nude, konon2 mesti nampak suci murni mcm minyak masak seri murni dua pemeringkatan, punnnnn mcm hell gak. last2 aku bisik kat telinga aku sendiri (mesti hangpa herankan, mcm mana la agaknya rupa posisi aku), persetankan ngn semua org yg kata lip gloss adalah trend, pakai ja apa yg aku rasa sesuai ngn aku.

last2 org bergloss sana sini, aku lak pakai gloss time tdoq sbg lip treatment. hang x rasa terhina org lain pakai jalan2, aku lak pakai sbg aksesori tambahan kala malam.

tp ari tu, jln2 tgk wayang cita rapunzel ngn rifqy kat jusco kepong, aku saja ja nak abihkan masa sementara tunggu movie tu start, masuk watsons, bila dh masuk watsons, mcm masuk toiletlah, x kencing pun nak jugak basuh tgn (tu aku lah tu), beleklah apa yg patut, sekali terbelek plak silky girl punya items, semua tgh sale.

apa lg, tgk lip gloss, o Rm12.90 ja, saja ja testing kaler kat tgn (mr shaifull marah dulu aku penah try kat lips sendiri, dia cakap x kotor ke tah2 yg sblm awak tu tah sapa2 tah, siap buat ekspresi muka sekali nak bg sakit hati aku), sekali eh, cantek plak kaler tu.

ada la kot 16 kali aku try calit2 gloss tu kat tgn, sah, mmg ok kaler tu ngn aku, apa lg, beli ja lah, lgpun dlm kepala dah set, kalau x sesuai pun, x lah menyesal sgt, sbb murah, blh bg kat anak2 kakak aku.

balik umah, krak krak koyak plastik (effect kena lbh, kan plastik balut lipstick/gloss jenama2 yg sewaktu dgnnya tu kan ketat), terus try kat lips, bila dah suluh muka kat cermin, dan2 tu aku rasa nak pakai setiap waktu dan ketika hatta nak mendobi kat umah sekalipun, bolehh???

tu cara2 org teruja first time dpt pakai gloss kaler yg sesuai ngn diri sendiri, so x payah nak jadikan bahan umpatan. 2 3 hari lepas pakai, lips aku jadi lain sket, x mcm aku pakai lipstick mac yg men 6 jahanamkan lips aku sampai gatai rasa nak tonyoh ngn berus dawai.

mmg puas hatilah beli, murah dan blh beli seminggu 2 kali. :) (abang, x payah nak sengih, x kan nak pakai lip gloss tu ja sebatang sepanjang thn, estee lauder pun kena gak ngn my lips, ha bak duit cepat!)

aku beli moisture max lip gloss in AMBER. sapa2 yg rasa ada masalah sama cam aku, u should try this, no regret wa cakap lu. chow!




ha tgk, x caya cakap aku, kan balut ngn plastik ketat sampai tuan punya pun susah nak bukak, menyusahkannn!

7 comments:

erlyda said...

amboiiii waktu mendobi pun nak pakai lip gloss..hahahha layann kan jer laa ;)

Nurhayati said...

hihihi sronok baca entry ct ni.. sampai tido pun bergloss hehe.. yati tak reti pakai, pernah skali pakai pastu lap balik, rimas rasa kat bibir.. huhuhuhu

mrs shaifull said...

erlyda - hehehe over la tu kan? :)

mrs shaifull said...

erlyda - hehehe over la tu kan? :)

mrs shaifull said...

erlyda - hehehe over la tu kan? :)

zailamohamad said...

alahai, rindunya dengan entri mengarut akak ni;)

@Z said...

hehe aku pun pakai lip gloss silky girl...bibir mmg tak kering walopon kena ekon satu hari suntuk...takyah susah2 pakai lipstik... ;)