Wednesday, December 22, 2010

penang



orang ada blog, aku pun nak ada blog, org update tiap hari, aku update 3 minggu sekali, ahh x kisahlah, janji ada blog, janji update, bukannya wajib pun kan?

raya haji, blk dr kg, singgah penang, sehari semalam, sampai ja meraban carik hotel, adik drive, aku tunjuk jalan (mcm pandai sgt, padahal x penah p sendiri pun, selalu p ngn ayah). mr shaifull ngn along n rifqy, sila duduk diam2 kat belakang, fasten ur seat belt, manalah tau, dan2 tu aku nampak simpang masuk hotel tu, dan2 tu aku suruh adik kona masuk, kan satgi x pasai2 tercampak 3 3 org kat belakang tu plak :)



bila dah sampai kat hotel, rehat, mandi, smyg, pastu keluaq la jalan2 kat pdg kota. duduk2 mkn burger (mana la perut x berlipat).



mlm plak, mkn kat apa tah nama tempat tu, aku hilang ingatan plak dah, maklumlah dah lama kan, mana aku blh ingat semua (alasan utk org pelupa). masa tgh mkn kat sini, ada satu adek manis mai bg salam kat aku, dahlah contact lense kering, dia plak bg salam masa tgh makan, aku ingatkan budak2 juai gift, tp yg peliknya siap sebut nama penuh. ish dan2 tu feeling artis sat :). oh lupa plak, terima kasih sgt2 utk aizan sbb mai jumpa personally. mmg terharu sgt. comel sgt dia :) (mmg comel sungguh, bukan puji sbb dia kenai aku, pangggg)



tp dah sembang2, lupa plak nak ambik gambaq ngn aizan, utk x menghampakan semua, aku ltklah gambaq aku ngn mr shaifull (ada kena mengena ka?) abaikan muka buruk-nak-mati tu, sbb first day kan, perut aku mmg jenis x leh tolak ansur kalau first day tu, mmg matlamat dia dr dulu nak menjahanamkan aaaaaku ja.



ni cara2 org dengki ambik gambaq, dah diri sendiri x blh nak pose ngn silverman, jd apa salahnya aku jahanamkan gambaq 3 org ni sekaligus kan??? dahlah ambik gambaq dia punya jarak 5km dr benda yg difokus, kalau guna dslr tu aku blh terima lg, siap ngn imej kabur, pastu ada shaking2 sket, x pa, istighfar lah byk2.











dpt ja bendalah "pum2" ni, semua org kt padang kota tu kena tembak, mmg xdak mangsa yg terselamat. kecik besaq tua muda, semua sama ja kena baham.



kul 10 baru bgn nak berendam, aku ngn mr shaifull dah selamat bersiap2 nak balik kl dah, budak2 2 org ni bgn ja kira terus lunch lah, x dan nak bfast pun.





bye2 penang!

moral : jgn singgah2 camtu ja, mmg x puas gila nak berjalan, rasa suntuk sgt, dahlah esoknya tu mr shaifull dah kena keja, aku lainlah masa tu, tgh unpaid leave, cuti 'berpantang' kihkihkihkihhh...

10 comments:

atty's said...

Sekali sekala okeh lagi update..janji ada tau .lepas ni update le selalu..ye

mrs shaifull said...

uish lajunya kty, ish ni mesti akak terus klik yg ada secoit je n3 td tu, salah tu kak, saya dah tambah ni heheheh :)

norhaizan said...

hihi...seronok jugak dpt jumpa akak..akak comel sgt, nmpak mcm anak dara lagi...mai penang memang kena round byk tempat..byk tempat2 mkn yg best kat penang ni

mrs shaifull said...

aizan - ha??? mak dara dah dik oi, dgn gemuknya, apa2 pun, tima kasihlah sgt teguq akak, first time jumpa kawan maya ni :)

maslinamansor said...

ada nampak bunga2 kembang kat cini... hehehe

kenapa cam lain jer adik kmiza tue?
ker kurus sikit?

mrs shaifull said...

mas - kmiza ke yg berkembang??? :) sorang tu adik, lg sorang tu along (anak kakak), kat mana yg lainnya plak, sama ja haku tgk :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhhhhhhhhhhh ramai betul jln2 ke penang nihhhh

mrs shaifull said...

hehehe berlima je diana :)

kakLuna said...

tmpt tu adalah Gurney Drive?

AkuPunyaCerita said...

wei ct, hapdet kerap skit, aku tak dak keja nih sejak jd surirumah tangga sepenuh masa untuk 2 bln. asyik dok kelebek bendalah ni ja.