Tuesday, March 1, 2011

hanya jauhari mengenal manikam hehehehe

finally, 26 feb ari tu, aku beli gak PSP made in china utk budak kecik tu. mmg nampak happy sgt2 muka dia. mula2 sampai jusco, teman mommy shopping dulu, sampai tertdoq2 dlm stroller, maklumlah aku qada balik 3 bln x shopping secara rakus, gaji x masuk kan, so bila dah gaji masuk tu gunalah secara 'berhemah'. :)

mmg puas hati la shopping pun, sbb org x ramai.

bila settle 'urusan' aku, eqy bgn, aku ngn mr shaifull nak beli stok groceries dulu, lepas dah beli barang baru nak bawak dia main2 game tu semua, sekali bila dah settle beli brg umah, mr shaifull p simpan semua kt dlm keta, malaih nak usung sana sini, aku ngn eqy masuk watsons dulu sementara tunggu mr shaifull. settle dlm watsons, duduk lepak2 kat kerusi, sekali nampak kedai games, bawak rifqy masuk situ, tingggg nampak la apa yg dihajatkan sgt2 tu.

sampaikan aku masuk berak pun dia blh dok zikir psp psp psp, aku blk dr market pun dia tanya mana psp, hang x letih dengaq benda yg sama tu ja.

RM700, oklah, drpd letih telinga aku, x kisahlah, lgpun anak sorang tu ja kan, x kan tu pun nak berkira kot, sapa lg nak menghabihkan harta benda aku kalau x dia (mcm la byk sgt harta hang kan????)

bila mr shaifull mai ja, dia tanya cina tu, 'ada x yg murah punya'? tu duit aku tu, kalau duit dia, x taulah mcm mana rupa.

sekali cina tu kata ada, made in china, RM150, haaaa alhamdulillah rasa cam nak buat sujud syukur kat situ gak, selamatttttt duit aku 550, bolehhh aku buat 'benda lain'. lega. bila dah dpt ja benda tu, mmg nampak sgt2 la kat muka rifqy, mmg happy gila. hehehe lega, lepaih ni x payah aku nak dengaq dah bisikan2 tu psp psp psp psp..tp yg bestnya, hanya jauhari mengenal manikam kan, dia bukannya tau pun benda tu ori ka x ori ka, asalkan ada ja.

oklah tu, sbbnya x dan sampai umah, dah jatuh kelepuk dlm keta, nasib baiklah jatuh tempat lembut, kalau ataih simen ka hapa, x ka lebuq duit aku camtu ja. x yah beli yg ori pun, yg tu pun utk belasahan dia ja, kiranya padanlah ngn umuq dia kan???? :)

2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ok jer .. janji budak2 tue suka ... harus rajin2 updates blog okies ...

AkuPunyaCerita said...

jadi la tu ct, budak2 ni asai ada ja. pasni buleh zikir benda lain plak tau eqy...huahuahua