Wednesday, September 14, 2011

moral

baru nk bg pengajaran kt anak, balik dr umah neighbour depan ni, ada buat makan2. masuk umah sambil buat keja umah, mr shaifull mandi nk perform maghrib, aku lak coti, sambil buat keja umah sambil kita bg pengajaran dan mengajar anak ye puan2.

mommy : rifqy, mommy batuk, rifqy pun batuk, so kita dua org x blh minum air ais kan?

rifqy : a'ah (sambil main game)

mommy : tgk td kt umah auntie ida, mommy x minum air pun, sbb mommy x minum air ais, mommy batuk. rifqy pun x blh minum ais kan, baru cepat baik

rifqy : dgn muka sungguh2, x dak dosa sket pun, bgn dr depan tv, jalan mai kitchen, tapi ari semalam kt tesco tu mommy minum air ais, milo tu kan, ha mommy tipu

what to say, aku yg tgh basuh botol susu dia kt sink, terus paling kt tingkap, senyum kt diri sendiri la jawabnya, susah betoi nk bg moral kt budak kecik ni hohhhh

5 comments:

yasmine said...

wah pemandangan baru...sgt cerah...

bukhairiah said...

jumpe lagi...sihat?

Joy said...

salam aidilfitri...lom terlambat kan ;)

nanadanny said...

jgn main2 dgn budak skrg...haha alamat kite yg kena sendiri ^_^

mrs shaifull said...

hai kawan2, sorry dah lama x update, rindunya ngn mrs bubu :) sihat, alhamdulillah, nnt kita cerita lg :)