Friday, June 1, 2012

lantak hanglah!!!

sungguh aku x paham. kalau aku, sesiapa ok, sesiapa pun boleh cakap ikut sedap anak tekak, tp kalau orang lain, kena cakap dgn sopan santun, kena cakap elok2, kena cakap dgn intonasi yg betoi, kena ikut timing, kena ikut keadaan. apa ni der? aku pun ada feeling gak, walaupun aku x penah tunjuk depan2, guna la otak kt kepala sket, jgn guna kepala lutut, kalau guna kepala lutut, baik resign ja jadi orang, p jadi siamang dlm zoo lg bagus la. ish mmg tension betoilah, kalaulah aku pun ada kekuatan cakap sesuka hati sesedap rasa kt orang lain, kan ke best. tp kalau org lain, kena guna bahasa sastera, too much kot. x kanlah nk cakap benda kecik mcm tu pun nk terasa hati, contoh 'beli la pen biru, x payah nk pinjam aku punya pen hitam lg'. mcm tu pun x blh??? serius??? mmg gila, kalau dgn aku, mereka2 blh cakap apa yg depa rasa nk cakap, mcm aku x dak hati x dak perasaan, bila 'org lain', kena jaga hati, takut satgi merajuk??? sungguh aku x paham dgn org2 yg mcm ni, betoi2 gila la. kalau mcm tu, x pa lah, jaga lah hati org tu, hati aku biaqlah remuk sekalipun, tp jgn salahkan aku kalau aku dah x ambik kisah perasaan org gak, x peduli ngn apa yg org lain rasa, sbb hangpa jugaklah aku jadi mcm ni, KERAS HATI!!!!!

8 comments:

Nurhayati said...

cttttttttt!!!!
lamanya menyepi.
rindu sma kamu n rifqy.
sihat dah ke?
sori komen ni xde kena mengena ngan entry hihi

Ms. Wanniey said...

wahhhhhh sudah wat comeback... me loike... terus2kan la berblog ok...

Iylia said...

salam akak. saya nak tahu pasal slip disk akak thun 2010 tuuu. sbb sy mengalami skrg n tatahu nk buat apa. plis respon sy balik via emel

iyliasyamimi@yahoo.com

plis kak.

@Z said...

erkkk dah lama tak apdet tiba2 bukak terus kena tengking...takut aku hehe...

weii...slip disc ko tak hilang lagi ke? aku pun sama gak...ingat tak sblom aku preknen Adam, aku sakit gile2...tapi lepas beranak dah ok sket tapi skg aku takleh duk lama2/drive lama2...konpem rasa nak patah pinggang...risau gak aku takut jadi mcm dulu...huhu

skg aku pakai korset Premium Beautiful dan alhamdulillah boleh la takat nak duduk lama2 ngadap pc kat opis...nak drive pun selesa...PB tu mmg sesuai utk yg ada slip disc sbb mende tu support tulang belakang...

p/s : anggap je la aku tgh promote jgk ni sbb aku dah jadi pengedar PB hihi...tp yg paling penting, jauhkan keje2 lasak...

;)

mrs shaifull said...

ekekeke ada jugak rupanya yg masih teringin mengikuti 'perkembangan' aku ni :) adoi la, oklah pasni saya akan terus mengupdate k, yati, ct selalu jenguk blog yati, tp susah nk tinggal comment kot, sbb dia mintak mcm2, end up, just jadi silent reader, jgn marah tau :)

lylia ni sapa plak, x pa lah, nnt akak email k, x kiralah sapa pun awak :) sorry sbb lambat bukak comment box ni, susah nk online dh, bband dah sumbat dlm ipad, so netbook dah x dak bband, tunggu kaya sketlah baru beli bband lg satu :) tu yg susah nk online apatah lg nk hapdet :) (malas pun ya jugak)

az, ok x kisahlah promotelah selagi hang larat, dah nama pun business kan, kalau aku x amik, mana tau kot2 ada 2 3 kerat yg baca blog ni teringin nk beli, x kisah pun :)

Has said...

igt Has lagi tak??? :)

mrs shaifull said...

mestilah ingat, has yg cantek, penah invite yati pegi birthday party anaknya, skrg ada workd out blog kan? heheheh betui x?

Has said...

ahah... tepat sekali. Has yg dah byk kali cuba bersara jadi blogger. tp tetap tak berjaya! muahahha