Tuesday, December 15, 2015

HK 2015 - hari pertama

Malas gila nk update blog, tp kalau x ltk lam ni, xdak kenangan utk eqy baca bila mommy ngn abah dah xdak nnt. 


Kl - hk 28.11.2015 di KLIA, MAS, 9.15. Sampai hk lbh kurang pukui 1, sampai ja hkia teruih p beli traveler's sim card utk 8 hari kat 1010, pastu beli octopus card utk public transport di hk yg kebanyakannya blh guna octopus card ni. 

Kalau ada prob nk cari tpt2 ni semua, tny ja kt kaunter pertanyaan utk tourist kt airport tu, senang cerita. 3 hari 2 mlm yg pertama kami stay kt silka west hotel kowloon. 

Utk ke sini, kami guna airport express lbh kurang HKD210 utk 3 org, waktu ni duit kita melantun2 jatuh, so byk jugaklah bezanya, tp dah nama pun jln2 tpt org, duit mmg lajuuuu. 



Dlm airport express :)

Menunggu luggage apa bagai, sini sana bertanya beli itu ini, tau2 dah pukui 6 baru sampai hotel, dgn mengheret beg srg satu, oklah kan, benda yg x penah buat kalau kt tpt sendiri, kalau kt kl mau lecak ketiak. 

Mlm tu eqy dah blk kl dulu lps mkn nasik, aku pun lena la sekali, isyak pulak 6 lbh, dah jamak awai2 td, silalah lena jugak, ambik peluang.

Habihla 1st day kami di HK. 

Tiket MAS utk 3 org return, RM2188, aku beli kt matta fair, ada yg kata, oh blhla, beli tiket murah, ada aku kisah, hg beli tiket 3k srg pun, sampai kt situ gak, beli yg harga seringgit srg pun, sampai sana jugak. Hihihi

Utk hotel 3 hari 2 mlm yg pertama aku stay kt silka west kowloon hotel. RM600 lbh utk 2 mlm, tp make sure kalau hgpa nk p, prepare deposit siap2, sbb hotel yg lg 1 kami stay pun dia mtk deposit kecuali disney hollywood hotel. 

Nnt sambung lg 2nd day di HK. 

2 comments:

Nurhayati said...

perghh lama tak dgr citer.. rindu sama ngan tuan blog ni.. makin kurus.. jeles okey.

Kar Hooi said...

Hand Sanitizer Murah Malaysia
https://handsanitizerkl.blogspot.com/